Mensen zijn net een puzzel. Het ene stukje hoort bij het andere. Jij hoort bij een bepaald meisje, net zoals er net zo een bij mij of ieder ander persoon past. Ik geloof dat jij wel iemand kan krijgen. Het is wat ik mezelf in ieder geval vertel...

"Nu ik er aan denk, heb ik best wel al wat meisjes leuk gevonden. Ik ben bij één moedig genoeg geweest om haar te vragen..."

Ik heb ook heel wat meisjes leuk gevonden alleen bij die waarbij het gevoel groter is, meestal door vaker zien, blijft het gevoel langer hangen en lijken de anderen onzin. Houd die moed om haar te vragen in je, die is héél nodig. Zelfvertrouwen is waarschijnlijk het meest sexy wat er is.

"En toen zei ze dat ze me wel echt aardig vond."

Als ze je zegt dat ze je aardig vindt, dan is dat ook zo, daarom gaat ze met je om. Helaas voor ons beide is dat niet de manier van 'aardig vinden' die wij willen. Als jij je eigen zelf hebt laten zien, de jongen zoals jij je voelt, en zij wijst je af, dan is ze niet wie je moet hebben. Dan zijn jullie niet voor elkaar bestemd. Als je dan toch veel met haar optrekt, dan wordt je net haar broertje.

Ik ken een meisje, een goede vriendin van mij. Zij heeft een vriendje, maar ze heeft letterlijk tegen mij gezegd: "Ik zou jou vragen als ik niet bezet was". In het begin vond ik haar wel leuk, maar nu zie ik haar meer als soort van zus. Ik heb meerdere mensen leuk gevonden, en geen van hun letterlijk gevraagd omdat ik wist dat het niks zou zijn.

"En hoe moet ik dit verdriet gaan verwerken?"

Je moet je niet alleen voelen. Veel mensen hebben de problemen op hetzelfde gebied als jij. Ik heb heel lang iemand leuk gevonden. Ik weet niet eens hoe lang. Een half jaar, een jaar, langer? Geen idee. Het waren opgebouwde gevoelens. Ze was een vriend en ging toen heel veel met haar om. Ging naar haar thuis, we praatten online. Ik heb in de drie jaar tijd dat ik haar ken in ieder geval niks kunnen doen, omdat ze bezet was. Ze deed dingen waardoor ik dacht dat zij mij ook leuk vond, maar ja, ze was bezet. Had ik niks gezegd uit angst of uit respect? Je ne sais pas, maar ik heb me over mijn gevoelens heen geprobeerd te zetten en dat is mij grotendeels gelukt. Gewoon vergeven en vergeten. Je komt volgend jaar in een nieuwe klas, in een nieuwe stad... Daar kom je heel wat nieuwe personen tegen, wellicht iemand voor je...

Ik ben nog steeds van mening dat er iemand voor iedereen is. Jij was haar type niet, jammer, maar er zijn meerdere mensen. Ze kan de pot op. Het doel in ons leven is om niet op te geven, waar het ook om gaat. Carrière of meisjes, we moeten ons door de harde oceanen begeven zodat we uiteindelijk dat wat we leuk vinden ook echt koesteren.

Creative Commons-Licentie